Informatie

Teens

STREET/HIPHOP

(vanaf 12 jaar)

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mede dansers is. Binnen de HipHop zijn er tal van stijlen, in onze lessen komt van alles voorbij. Denk aan: HipHop Lyrical, Fast, (basis) Breakdance, Popping, Krump, Tutting, Waving en nog veel meer!

De Streetdance Lessen worden op verschillende avonden en middagen aangeboden in verschillende leeftijdscategorien. De lessen worden aangeboden op Beginners, intermediate of Advanced niveau, bekijk de lesindeling.

Female/Diva

(12 jaar en ouder)

Female dansen is stoer, sexy maar vooral vrouwelijk. Je krijgt enorm veel zelfvertrouwen en controle over je lichaam. Denk aan Beyoncé, Britney Spears en Madonna die deze stijl veel gebruiken voor hun choreografieën. Het kenmerk zich door een mix van verschillende dansstijlen waaronder: Wacking, Vogue, Jazz, Burlesque en Hiphop.

Dancehall

(12 jaar en ouder)

Dancehall is een actieve dansstijl, er wordt gedanst op Dancehall muziek die oorspronkelijk uit Jamaica komt en is ontstaan in de late jaren 1970.
De dansbewegingen hebben Jamaicaanse en Afrikaanse invloeden. Dancehall is een afwisseling van strakke bewegingen met soepele/losse bewegingen. Het is vooral ook een intensieve workout waarbij je je hele lichaam gebruikt.

Breakdance

(???)

Breakdance, ook bekend als Breaking of B-boying, is een dansstijl. Het vormt samen met Rap, Graffiti en DJ-en de vier elementaire onderdelen van HipHop. Breakdance is ontstaan eind 1970 ( dat zeggen ze ), begin 1980 in de achterstandswijken in New York. DJ’s in die tijd begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de brug, ook wel de break, van een nummer eindeloos door te laten draaien. Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekend stond als Electro, en zich later ontwikkelde tot HipHop en Rap. Binnen breakdance (en globaal bij HipHop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

* Ben je 16 jaar of ouder maar wil je liever met ouderen in een groep dan kun je ook de 18+ lessen ook volgen.

Afro

(vanaf 12 jaar en ouder)

Afro House is één van de meest populaire opkomende dansstijlen van nu. De muziek is ontstaan in Afrika waar verschillende dj’s een mix maakten van Housemuziek en Afrikaanse drums en teksten. De dans volgde daar snel op, gebaseerd op de traditionele afrikaanse dans, Breakdance en House. Afro House is begonnen in verschillende afrikaanse landen: Nigeria, Angola, Zuid Afrika, Congo, Ghana etc. en werd een populaire dans in Afrikaanse clubs.

Afro House is een energieke en krachtige dansstijl waar je veel plezier aan beleeft!

Lid worden? Schrijf jezelf in!