Informatie

Kids

Kid hoppers

(4-11 jaar)

Kinderdans is voor energieke jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar die lekker willen dansen en bewegen. Op plezierige en speelse wijze leren dansen? Er
komen verschillende dansstijlen aan bod zoals, streetdance, Breakdance en veel meer. Het plezier in dansen staat voorop.

Street/HIPHOP

(vanaf 6 jaar en ouder)

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mede dansers is. Binnen de HipHop zijn er tal van stijlen, in onze lessen komt van alles voorbij. Denk aan: HipHop Lyrical, Fast, (basis) Breakdance, Popping, Krump, Tutting, Waving en nog veel meer!

De Streetdance Lessen worden op verschillende avonden en middagen aangeboden in verschillende leeftijdscategorien. De lessen worden aangeboden op Beginners, intermediate of Advanced niveau, bekijk de lesindeling.

Breakdance

(vanaf 6 jaar en ouder)

Breakdance, ook bekend als Breaking of B-boying, is een dansstijl. Het vormt samen met Rap, Graffiti en DJ-en de vier elementaire onderdelen van HipHop. Breakdance is ontstaan eind 1970 ( dat zeggen ze ), begin 1980 in de achterstandswijken in New York. DJ’s in die tijd begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de brug, ook wel de break, van een nummer eindeloos door te laten draaien. Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekend stond als Electro, en zich later ontwikkelde tot HipHop en Rap. Binnen breakdance (en globaal bij HipHop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

AFRO

(vanaf 8 jaar en ouder)

Afro House is één van de meest populaire opkomende dansstijlen van nu. De muziek is ontstaan in Afrika waar verschillende dj’s een mix maakten van Housemuziek en Afrikaanse drums en teksten. De dans volgde daar snel op, gebaseerd op de traditionele afrikaanse dans, Breakdance en House. Afro House is begonnen in verschillende afrikaanse landen: Nigeria, Angola, Zuid Afrika, Congo, Ghana etc. en werd een populaire dans in Afrikaanse clubs.

Afro House is een energieke en krachtige dansstijl waar je veel plezier aan beleeft!

FEMALE/DIVA

(10 – 11 jaar)

Female dansen is vooral vrouwelijk. Je krijgt enorm veel zelfvertrouwen en controle over je lichaam. Denk aan Beyoncé, Britney Spears en Madonna die deze stijl veel gebruiken voor hun choreografieën. Het kenmerk zich door een mix van verschillende dansstijlen waaronder:
Wacking, Vogue, Jazz, Burlesque en Hiphop.

Lid worden? Schrijf jezelf in!