Danslessen

De danslessen van Hoomrun Dance Studios zijn vooral energiek en leerzaam. Aan het einde van de les heb je 100% het gevoel dat je wat geleerd hebt. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis. De danslessen worden gegeven door dansers/choreografen die ieder goed zijn in hun vakgebied en tevens als dansdocent. De dansdocente van Hoomrun dance Studios zijn afgestudeerd van een dansopleiding of zijn enorme talenten. Je ontwikkeld je 100%! Wij geven jou het gereedschap en jij doet de rest. Hieronder omschrijven we de stijlen die wij aanbieden.

Dancehall

Dancehall is een actieve dansstijl, er wordt gedanst op Dancehall muziek die oorspronkelijk uit Jamaica komt en is ontstaan in de late jaren 1970.
De dansbewegingen hebben Jamaicaanse en Afrikaanse invloeden.
Dancehall is een afwisseling van strakke bewegingen met soepele/losse bewegingen. Het is vooral ook een intensieve workout waarbij je je hele lichaam gebruikt.

 

De lessen zijn voor dansers vanaf 12 jaar.

LITTLE DANCERS – BIG MOVES!

De Starmovez kids worden kleine sterren in deze les! Ze leren te dansen zoals Justin Bieber, Katy Perry, Justin Timberlake, Chris Brown en Usher. Ook hele bekende youtube dansers met miljoenen views zoals Matt Steffanina wilt zijn choreografieën graag met jullie delen!

Exclusieve choreografieën uit videoclips of live shows gaat je dansdocent(e) stap voor stap aan jullie aanleren.

Hoe gaaf is dat!

Street/HipHop

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. Binnen de HipHop zijn er tal van stijlen, in onze lessen komt van alles voorbij. Denk aan: HipHop Lyrical, Fast, (basis) Breakdance, Popping, Krump, Tutting, Waving en nog veel meer!

 

De Streetdancelessen worden op verschillende avonden en middagen aangeboden in verschillende leeftijdscategorien, bekijk de lesindeling

Breakdance

Breakdance, ook bekend als Breaking of B-boying, is een dansstijl. Het vormt samen met Rap, Graffiti en DJ-en de vier elementaire onderdelen van HipHop. Breakdance is ontstaan eind 1970 ( dat zeggen ze ), begin 1980 in de achterstandswijken in New York. DJ’s in die tijd begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de brug, ook wel de break, van een nummer eindeloos door te laten draaien. Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekend stond als Electro, en zich later ontwikkelde tot HipHop en Rap. Binnen breakdance (en globaal bij HipHop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

AFRO

Afro House is één van de meest populaire opkomende dansstijlen van nu. De muziek is ontstaan in Afrika waar verschillende dj’s een mix maakten van House muziek en Afrikaanse drums en teksten. De dans volgde daar snel op, gebaseerd op de traditionele afrikaanse dans, Breakdance en House. Afro House is begonnen in verschillende afrikaanse landen: Nigeria, Angola, Zuid Afrika, Congo, Ghana etc. en werd een populaire dans in Afrikaanse clubs.

 

Afro House is een energieke en krachtige dansstijl waar je veel plezier aan beleeft!

LADYSTYLE/DIVA

Lady Style is stoer, sexy maar vooral vrouwelijk. Je krijgt enorm veel zelfvertrouwen en controle over je lichaam. Denk aan Beyonce, Britney Spears en Madonna die deze stijl veel gebruiken voor hun choreografieën. Het kenmerk zich door een mix van verschillende dansstijlen waaronder: Wacking, Vogue, Jazz, Burlesque en Hiphop.

Popping & Locking

Popping is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een bepaalde beweging (bijvoorbeeld een schok) door het lichaam van de danser gaat, welke ook wel een pop, hit of bij een vloeiende beweging een wave wordt genoemd. Dit wordt gedaan op het ritme van de muziek, in combinatie met verschillende bewegingen en poses, waarbij de danser zich meestal voort beweegt als bijvoorbeeld een robot.

 

Er zijn een aantal technieken en stijlen die vaak met het poppen gecombineerd worden, om de performance van de danser te verbeteren en meer variatie te creëren. Deze worden in de lessen aangeleerd, denk aan: Waving en Tutting.

Wedding Dance (SPECIAL)

Wat is er nu leuker dan op een originele wijze de dans te openen op jullie huwelijksfeest. Wij doen graag ons best daar een onvergetelijke show van te maken!

Onze werkwijze:

Samen met het bruidspaar hebben we een gesprek over de wensen en de mogelijkheden. De mogelijke stylen zijn, van streetdance, hiphop, disco en afro, of Stijlen zoals ballroom/latin, modern en buikdansen. De aanpak kan serieus zijn, maar ook humoristisch of eerst een serieus deel wat plotseling overgaat in een komische act. WAT JULLIE WIILLEN!!!

 

De weddingdance kan alleen door het bruidspaar worden ingestudeerd maar ook in combinatie met familie, vrienden als een soort flashmob.

 

Indien gewenst kunnen we tijdens de lessen filmen, zodat thuis de choreografie teruggekeken en geoefend kan worden.

 

Wij mixen de muziek die jij uitzoekt tot een perfecte weddingdance, die je op CD mee krijgt.

Ons standaard pakket

Intakegesprek en doornemen van de wensen van het bruidspaar 5 privé lessen van een uur Mixen van de muziek en branden op CD

Totaal € 350,–

Extra privé lessen per uur € 35,– Extra deelnemers aan privé les (prijs per persoon extra) € 5

*De bedragen zijn exclusief 6%btw

test